Friday, January 18, 2013

Sultan Süleyman'a Kalmazmış Dünya...

Üç günlük dünya deriz ya zaman zaman.. Dün doğduk, bugünü yaşıyoruz, ve yarın gelip çattığında göçüp gideceğiz.
Herkesin bildiği bir deyim vardır; ''Sultan süleyman'a kalmaz bu dünya'' .. Ki bilinen rivayetlere göre 700 yıl ömür sürdüğü; hayvanlara, rüzgâra hatta ve hatta cinlere hükmettiği bilinir.

Küçük bir hatırlatma yapmak isterim; burada adı geçen Süleyman, Kanuni Sultan Süleyman nam-ı diğer Muhteşem Süleyman değil, Peygamberlerden biri olan Hazreti Süleyman'dır. Birçok defa Süleyman'ların karıştırıldığını biliyoruz.

Sözü uzatmadan konuya geçmek istiyorum:

Sultan Süleyman'a kalmayan dünya O'na da kalmadı hiçbirimize kalmayacağı gibi..Bir çınar daha devrildi deriz ya.İşte o çınarlardan biri de Mehmet Ali Birand..17 Ocak 2013'de tedavi gördüğü Amerikan Hastanesin'de hayata gözlerini yumdu. Bir çınar daha devrildi ..
Her akşam ekranlarımıza konuk olduğunda, eminim ki birçok insanın yüzünü güldüren bir insandı. Onun tarzı çok başkaydı.İşini gerektiği gibi yapmasının yanında;  kendini 7'den 70'e her yaş grubundan oluşan bir kitleye sevdirmek kolay olmasa gerek..Öyle ki haber programcılığı ciddiyet gerektirir. Mehmet Ali Birand bu ciddiyeti, kendine özgü espritüel anlatımıyla harmanlayan ender habercilerden biriydi.. 

Ölümü çok ani oldu. Beklemiyorduk, belki de yakıştıramıyorduk.. Bir süredir tedavi gördüğü kanseri yeneceğini, o esprili anlatımıyla, kimi zaman gaflarıyla, kimi zaman yanlış anlamalarıyla özdeşleşmiş haber yorumlarına, röportajlarına programlarına devam edeceğini düşünüyorduk. Ama olmadı.. Başaramadı..

32.gün babasız kaldı.

Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.. 
Mekanı cennet olsun..

1 comment:

Yazar

authorHello, my name is Jack Sparrow. I'm a 50 year old self-employed Pirate from the Caribbean.
Learn More ?