Friday, January 25, 2013

Gripten Kurtulmanın En Etkili Yolu

   Bu soğuk kış günlerin de en sık yakalandığımız hastalıktır grip. Bakteriyel enfeksiyonlarının yol açtığı nezle-grip gibi hastalıklar için çok çeşitli tedavi yolları olsa da kısa zaman da atlatamadığımız da bir gerçek.



  Bu mevsim de gripten korunmak oldukça zordur. Yeterli miktarda C Vitamini alınsa ve dengeli beslenilse bile, bulaşıcı nitelikte olduğu için en yakınımız da bulunan insanlardan ister istemez bulaşır. Hastalık zamanının büyük bir bölümünü de istirahat ederek geçirmek zorunda kalırız. Fakat gündelik yaşam da iş - güç koşturmacalarının arasında pek çok insan istirahat etmeye vakit bulamaz.

   Bir süre önce yine grip olduğum bir dönem de, bir doktor arkadaşımın tavsiyesiyle aşağı da vermiş olduğum  tarifi uyguladım. Çok kolay ve basit bir yöntem. Hastalığın ikinci günün de hemen etkisini gösteriyor. Tarifimiz şu şekilde:

Malzemeler:

2 Portakal
2 Limon
1 Adet Aspirin

Uygulanışı:

2 portakalı ve 2 limonu güzelce sıkıp suyunu bir bardak olacak şekilde tamamlıyorsunuz. İçine 1 aspirin atarak güzelce karıştırıyorsunuz. Dileyenler içine bir-iki ölçek şeker de atabilirler. Veya bir-iki ölçek kadar bal da koyabilirsiniz. ( Diyabeti olanlar şeker ve bal koymamalıdır )

Yetişkinler için verilmiş olan bu tarifte dikkat edeceğimiz tek nokta,  aspirine karşı alerji durumudur. Aspirin kan sulandırıcı nitelikte olup kanama riskini arttırdığından ve aynı  zaman da bazı bünyeler de mide problemine yol açtığından dikkat gerektiriyor. 

Küçük bir tavsiye: Bu tarifle birlikte; kaynatılmadan demlenmiş adaçayı ile günde 2 sefer uygulayacağınız gargara ile gripten kurtulmayı çabuklaştırmış olursunuz.

Gripsiz günler dilerim:)


No comments:

Post a Comment

Yazar

authorHello, my name is Jack Sparrow. I'm a 50 year old self-employed Pirate from the Caribbean.
Learn More ?