Saturday, January 26, 2013

Emeklilerin Beklediği Fark Ücreti Ödeniyor

Emekli, malüllük, dul ve yetim aylığı alanlara beklenen güzel haber geldi. SGK dan gelen habere göre; 1.9 milyon emekli hak sahipleri,  aylıklarında olan farkı önümüzde ki Şubat ayında alabilecek.




Ödemeler aylık alınan günler de olacak.

1 milyon 923 bin 851 kişinin, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olarak, aylıklarında bulunan farkı düzenli olarak aylık aldıkları PTT ve Banka şubelerine SGK göndermeye başlıyor. SGK'dan yapılan açıklamaya göre; aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan birinci grupta olanlara ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, ikinci grupta olanlara ocak, şubat ayı olmak üzere 2 aylık tutarında, üçüncü grupta olanlara ocak, şubat ve mart ayı olmak üzere 3 aylık tutarında, aylıklarını birer aylık olarak alanlara ise ocak ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ocak-30 Kasım 2012 tarihleri arasında, 37 bin 300 kişinin malulen emeklilik talebinde bulunduğunu belirterek, yapılan değerlendirme sonucunda 14 bin 81 vatandaşın çalışma gücünü kaybettiğini söyledi. Çelik, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in 2013 yılı Bütçe Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında yönelttiği soruyu yazılı olarak yanıtladı. Bakan Çelik “Maluliyet kararı verilebilmesi için kişinin hastalığı nedeniyle bir işi yapamaması veya yürütememesi gerekir” dedi.


1 comment:

Yazar

authorHello, my name is Jack Sparrow. I'm a 50 year old self-employed Pirate from the Caribbean.
Learn More ?