Wednesday, December 26, 2012

Yılbaşı Alışverişi Yaparken Dikkatli Olun

En çok alışveriş yapılan dönemlerden olan yılbaşı dönemi, internet korsanlarının kendilerini gösterdiği dönemlerin de başında gelmektedir. İnternetten alışveriş sitelerinin benzerlerini tasarlayan internet korsanları, bu yöntemlerle insanların paraya dönüştürülebilecek kredi kartı bilgilerini çalarak, hesapları boşaltıyor. İnternet üzerinden alışveriş yapmanın ne kadar riskli olduğunu hatırlatan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Pazarlama Müdürü olan Sibel Yılmaz, Türkiye gibi internetten ticaretin oldukça yaygın olduğu ülkelerde internet korsanlarının doğrudan kolay para kazanmak için fırsat aradığını belirtiyor.

Sahte e-postalarda bulunan adreslere tıklayan kullanıcılar, kredi kartı bilgilerini çaldırma riskiyle karşı karşıya. Genellikle tuzak olan bu e-postalarda, özel indirimlerden ve pahalı ürünlerin inanılması güç olacak kadar düşük fiyatlara satıldığından bahsediliyor. Yılbaşına 3-4 günün kaldığı şu günlerde sevdiklerinize bir hediye almayı düşünenlerdenseniz adını duymadığınız güvenililirliğinden emin olmadığınız sitelerden alışveriş yapmayın.Alışveriş yaparken siteyi google da arayarak Hakkında şikayet olup olmadığını, Teslimat ve iletişim bakımından başarılı olup olmadığını kontrol debilirsiniz.
Alışveriş yaparken mutlaka satış sözleşmesini kontrol edin.Kredi kartı ile alışveriş yapacaksanız muhakkak güvenlik sertifikasını gözden geçirin. Bu uyarılar altında sevdiklerinizle huzurlu bir yılbaşı geçirmenizi temenni ediyorum...

No comments:

Post a Comment

Yazar

authorHello, my name is Jack Sparrow. I'm a 50 year old self-employed Pirate from the Caribbean.
Learn More ?